21 april

Försvenskade Syrianer, står på dagens lista.

Vad tycks?
Tror ni Svenskarna accepterar er som Svenskar? Hmm.

Har inget emot det, absolut inte.
Men när man krossar vissa gränser och går lite överstyr blir det lite för mycket för mig. Som att flytta hemifrån bara för att flytta, som ogift. Sex innan giftemål, säger emot vår tro. Lite annat också.

Svenskar flyttar hem ifrån i tidigt ålder, blir i stort sett "utkastade" av sina föräldrar. De vill att de ska stå på egna ben? Eller bara kanske bli av med dom.
Det skulle inte falla in en syriansk förälder. Bra eller dåligt?

Vi syrianer har våra traditioner och religion att följa. Vi alla följer traditionerna på olika sätt, ingen är perfekt.
Men Vad gör Svenskarna? Följer de något? Sverige är ett kristet land, men hur mångra tror på Gud och följer hans lära?
Lite funderingar bara.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fyyfan va bra skrivet! :O

Du e en grym bloggare, slta vara så annonym heheh

2010-04-22 @ 14:07:20
Postat av: Samira Youkhanna

"Svenskar flyttar hem ifrån i tidigt ålder, blir i stort sett "utkastade" av sina föräldrar." ar val lite att ta i?Jag har traffat manga svenskar som flyttat ut hemifran pga av dom vill ut och resa och hitta sig sjalva. Vem ar vi for att doma? Tycker vi gor oss alla en stor nytta att hitta oss sjalva ute i varlden an att sitta hemma i var trygga tillvaro for att vi ar for radda for att uppleva varlden och ta risker i livet.Du kanske inte marker det med du namner Svenskar i en negativ betoning, vilket kan ses som domande och ar emot kristendomen. Du verkar och namna svenskar i en "vi mot dem" kategori, vilket bygger vidare pa framlingsfientlighet. Tycker inte svenskar ar perfekta, manga utav dem domer och forbannar invandrare och icke-svenskar men det betyder inte att vi ska sjunka lika lagt for vi sprider ingen gjadje och gemenskap direkt.Jag har traffat manga svenskar som tar till sig kristendomen och foljer den. Det galler att soka sig utat an att forbli kvar i sin trygga vrld dar alla ar mer lika an olika varandra for att man later ingen annan fa stiga in i sitt liv.Lite utav mina tankar:)

2010-04-28 @ 23:35:41
URL: http://samspassion.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0